„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare!

„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare!
„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare! / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 29/12/2020, 16:37
Actualizat: 29/12/2020, 16:53

Mai multe persoane în vârstă ar fi fost înșelate de șapte bărbați prin „metoda COVID”, varianta adaptată în timpul pandemiei de coronavirus a „metodei accidentul”.

Suspecții au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Insituția informează prin itnermediul unui comunicat de presă că cei șpte inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Se pare că doi dintre ei aveau „experiență” în utilizarea acestei metode deoarece fuseseră incarcerați în aceeași celulă într-un penitenciar de maximă siguranţă din Bucureşti, după ce fuseseră cercetaţi şi judecaţi pentru comiterea unor fapte similare.

Doi suspecți activau chiar din închisoare!

„O parte din membrii acesteia au dobândit specializare, doi dintre inculpaţi, în anul 2018 fiind trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune «metoda accidentul», unul în calitate de autor, fiind încarcerat în penitenciar, iar celălalt în calitate de complice, fiind în stare de liberate, iar alţi doi inculpaţi fiind cunoscuţi cu antecedente penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Cei doi bărbați care se aflau incarcerați își sunau victimele, apelând numere la întâmplare, și se dădeau drept rude de-ale lor care se află internate în spital în urma diagnosticării cu noul COVID-19.

„Ulterior, prezenta persoanei vătămate situaţia nereală în care starea de sănătate a acestuia este foarte gravă, având plămânii afectaţi într-o proporţie mare (80%), de natură a crea persoanei vătămate o stare de panică generată de posibilitatea de a surveni decesul persoanei apropiate şi preciza că singura posibilitate de a rămâne în viaţă este dată de conectarea la un aparat de ventilaţie, doar că unitatea medicală nu dispune de un aparat medical de ventilaţie la care să fie conectat, sau că ar putea fi conectat abia după o perioadă mare de timp. Apoi prezenta o soluţie, în sensul de a achiziţiona personal aparatul de ventilaţie, ocazie cu care preciza că acesta costă între 6.000 – 15.000 euro şi solicita persoanei vătămate să îi comunice sumele de bani de care dispune (economii, bani de înmormântare, bijuterii, bani din conturi bancare) şi pe care poate să i le ofere”, mai informează sursa citată.

„Metoda accidentul”, în pas cu pandemia

Majoritatea victimelor avea vârsta de peste 70 de ani.

„În continuare, în cazul în care victima deţinea o sumă de bani mai importantă (renunţau să continue demersurile în obţinerea efectivă a sumelor de bani atunci când victima deţinea sume mai mici de aproximativ 1000 de euro), convorbirea era preluată de un alt inculpat, care se recomanda angajat al casei de asigurări de sănătate/cadru medical şi, sub pretextul încheierii unui contract cu casa de asigurări de sănătate pentru achiziţia aparatului medical, obţinea de la persoana vătămată datele de identificare, precum şi domiciliul acesteia. În continuare, adresa persoanei vătămate era transmisă prin mesaj text unui inculpat aflat în libertate, care se deplasa la adresa persoanei vătămate în vederea ridicării sumei de bani. Cât timp complicii se deplasau la adresă, victima era ţinută la telefon, iar în cazul în care aceştia întârziau, îi solicitau, pentru a trage de timp, să dicteze seriile bancnotelor”, mai susțin procurorii.

Se pare că activitatea celor doi suspecți incarcerați era verificată de un al treilea, aflat în stare de libertate, care le dădea mesaje în fiecare dimineață.

Infractorii erau ajutați și de un șofer de taxi care, uneori, îi transporta sau era pregătit să îi transporte pe complici la adresele de unde urma să ridice sumele de bani sau să ducă jumătate din produsul infracţiunii în Constanţa, unde locuiește soţia unuia dintre inculpaţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Câți tineri vor să plece din România? Statistica este îngrijorătoare
×